Platte Daken Firestone EPDM in Limburg

EPDM Firestone geplaatst door Steegmans Construct is een garantie op waterdichtheid!


Als Limburgse specialist in het plaatsen van Firestone EPDM is een plat dak van Steegmans Construct steevast een meerwaarde voor uw woning! Voor nieuwbouwprojecten zorgt het team van Steegmans Construct steeds voor een afwerking met de grootste nauwkeurigheid Ă©n oog voor elk detail.

Firestone RubberGard® EPDM daksystemen bieden steeds een brede waaier aan bevestigingsmogelijkheden voor dakbedekking voor platte daken zoals:

 • Losse plaatsing van de EPDM folie geballast met kiezel of tegels
 • Volledige verkleving van de EPDM folie op de onderlaag

Kortom: u kiest zelf het systeem dat het best past bij de aard van uw dakwerk project te Limburg.

Systeemeigenschappen van Firestone daksystemen voor platte daken:

 • Lage verwerkingskosten
 • Minder naadverbindingen
 • Snellere plaatsing
 • Slechts minieme groene algenvorming door zijn vlakke structuur (vooral belangrijk naar waterrecuperatie toe bij nieuwbouwwoningen)
 • Eenmaal afgewerkt kan de EPDM folie voorzien worden van ballast van kiezel, tegels of een groendak met een minimumgewicht van 50kg/m2.

Download de volledige
Firestone EPDM brochure!

Download nu!

1. De kimfixatie

Een van de belangrijkste aspecten bij EPDM is de kimfixatie. Als u waterlekken, lostrekken of scheurvorming wil voorkomen bij uw dakbedekking in Limburg is kimfixatie onmisbaar. EPDM heeft als synthetisch dakrubber de eigenschap om te krimpen bij dalende temperaturen en uit te zetten bij warmte. De EPDM keert uiteindelijk terug naar zijn oorspronkelijke toestand, maar deze elasticiteit heeft 1 nadeel: In de hoeken van het platte dak ontstaan er grote trekkrachten.

Kimfixatie word gezet om de trekkracht van EPDM op te vangen. Dankzij de kimfixatie blijft de EPDM dakbedekking probleemloos meer dan vijftig jaar vastzitten in de hoekverandering. De perfecte oplossing om uw platte dak te herstellen of te vernieuwen.

2. De afdichting

Er bestaan verschillende soorten afdichting waardoor Steegmans Construct als Limburgse expert steeds de ideale afdichting voor jouw plat dak kan selecteren. Zo bestaat er eenlaagse of meerlaagse afdichting voor platte daken alsook synthetische of bitumineuze afdichting.
Onafhankelijk van de gekozen afdichting en het weerhouden mechanische-bevestigingssyteem, moet er steeds een kimfixatie aangebracht worden aan alle dakdoorvoeringen, dakranden en opstanden.

Meer informatie over de verwerkingsvoorschriften die van toepassing zijn voor alle dakdichtingsystemen.kan je vinden op de website van het WTCB.

3. De opbouw

Na de afdichting gaan we verder met de opbouw en de isolatie van een warm plat dak:
Hierbij komen de volgende elementen kijken:

 • Dakvloer
 • Afschotlaag
 • Dampscherm (V-Force, Alutrix, V3)
 • Isolatie
 • Dakafdichting (EPDM)
 • Eventueel ballast

4. Plaatsen van het plat dak

Het plaatsen en afwerken van dakdoorvoeren wordt gekenmerkt door de hoge kwaliteit van de producten van Firestone.
Omdat Steegmans Construct steeds werkt met materialen van de hoogste kwaliteit, is uw plat dak te Limburg in goede handen bij ons team van experten.


0
Toppers paraat!

0%
innoverend & dynamisch

Onze platte daken kennen eindeloze mogelijkheden en worden steeds op maat van uw project uitgewerkt.


Laat u inspireren door onze realisaties
 

Zit u nog met vragen over platte daken voor nieuwbouwprojecten?
Bel ons voor een professioneel advies 011 46 13 10!


Of stel uw vraag via ons contactformulier