Platte Daken in EPDM regio Limburg

Waterdichte dakbedekking voor elk plat dak te Limburg


Als Limburgse specialist in het plaatsen van EPDM is een plat dak van Steegmans Construct steevast een meerwaarde voor uw woning! Voor zowel projecten in renovatie als nieuwbouw zorgt het team van Steegmans Construct steeds voor een afwerking met de grootste nauwkeurigheid én oog voor elk detail.

Onze specialisten hebben de nodige ervaring met verschillende soorten hechtingsmethoden zoals losliggende plaatsing met ballast of verlijmde hechting voor het leggen van uw plat dak. We maken steevast gebruik van kwalitatieve merken EPDM zoals o.a. Firestone, Mastersystems, Carlise en Resitrix die elk hun eigen voordelen en plaatsingsmethoden hebben.

EPDM plaatsingsmethoden bieden steeds een brede waaier aan bevestigingsmogelijkheden voor dakbedekking voor platte daken zoals:

 • Losse plaatsing van de EPDM folie geballast met kiezel of tegels
 • Volledige verkleving van de EPDM folie op de onderlaag

Kortom: u kiest zelf het systeem dat het best past bij de aard van uw dakwerk project te Limburg en dit zowel voor de renovatie van uw plat dak als voor het plat dak van uw nieuwbouw woning.

Systeemeigenschappen van EPDM daksystemen voor platte daken:

 • Lage verwerkingskosten
 • Minder naadverbindingen
 • Snellere plaatsing
 • Slechts minieme groene algenvorming door zijn vlakke structuur (vooral belangrijk naar waterrecuperatie toe bij nieuwbouwwoningen)
 • Eenmaal afgewerkt kan de EPDM folie voorzien worden van ballast van kiezel, tegels of een groendak met een minimumgewicht van 50kg/m2.
 • Bovendien is EPDM de meest ecologische keuze voor de dichting van uw plat dak.
 • EPDM is een zeer duurzaam product dat minimaal 30 jaar kan meegaan.

"Samenwerken met Steegmans Construct was een aangename ervaring. Ze hadden een klare kijk op onze behoeften en hebben dit professioneel en correct tot werkelijkheid gebracht. Het menselijk contact en de vlotte en duidelijke communicatie waren een groot pluspunt."Familie Ottenburgs uit Alken

Offerte aanvragen voor een plat dak in de regio Limburg?  Bijlage 1 (plan, lastenboek, meetstaat, foto, max 20mx)

  Bijlage 2 (plan, lastenboek, meetstaat, foto, max 5mb)

  Velden met * zijn verplicht

  *Uw persoonlijke gegevens zijn veilig bij ons. Steegmans Construct zal deze uitsluitend gebruiken om u van een antwoord te voorzien en nooit zonder toestemming delen met derden.

  De werking van EPDM dakbedekking


  1. De kimfixatie

  Een van de belangrijkste aspecten bij EPDM is de kimfixatie. Als u waterlekken, lostrekken of scheurvorming wil voorkomen bij uw dakbedekking in Limburg is kimfixatie onmisbaar. EPDM heeft als synthetisch dakrubber de eigenschap om te krimpen bij dalende temperaturen en uit te zetten bij warmte. De EPDM keert uiteindelijk terug naar zijn oorspronkelijke toestand, maar deze elasticiteit heeft 1 nadeel: In de hoeken van het platte dak ontstaan er grote trekkrachten.

  Kimfixatie word gezet om de trekkracht van EPDM op te vangen. Dankzij de kimfixatie blijft de EPDM dakbedekking probleemloos meer dan vijftig jaar vastzitten in de hoekverandering. De perfecte oplossing om uw platte dak te herstellen of te vernieuwen.

  2. De afdichting

  Er bestaan verschillende soorten afdichting waardoor Steegmans Construct als Limburgse expert steeds de ideale afdichting voor jouw plat dak kan selecteren. Zo bestaat er eenlaagse of meerlaagse afdichting voor platte daken alsook synthetische of bitumineuze afdichting.
  Onafhankelijk van de gekozen afdichting en het weerhouden mechanische-bevestigingssyteem, moet er steeds een kimfixatie aangebracht worden aan alle dakdoorvoeringen, dakranden en opstanden.

  Meer informatie over de verwerkingsvoorschriften die van toepassing zijn voor alle dakdichtingsystemen kan je vinden op de website van het WTCB.

  3. De opbouw

  Na de afdichting gaan we verder met de opbouw en de isolatie van een warm plat dak:
  Hierbij komen de volgende elementen kijken:

  • Dakvloer
  • Afschotlaag
  • Dampscherm (V-Force of Alutrix
  • Isolatie
  • Dakafdichting (EPDM)
  • Eventueel ballast

  4. Plaatsen van het plat dak

  Het plaatsen en afwerken van dakdoorvoeren wordt gekenmerkt door de hoge kwaliteit van de producten.
  Omdat Steegmans Construct steeds werkt met materialen van de hoogste kwaliteit, is uw plat dak te Limburg in goede handen bij ons team van experten.


  0
  Toppers paraat

  0%
  Jong @ dynamisch

  Onze platte daken kennen eindeloze mogelijkheden en worden steeds op maat van uw project uitgewerkt.


  Laat u inspireren door onze realisaties

  Ons team gespecialiseerd in platte daken,
  plaatst dakbedekking voor platte daken met EPDM en levert wekelijks 2 werven op.

  VRAAG NU EEN OFFERTE AAN