Dakisolatie

Waarom moet u uw dak isoleren?


Met oog op het milieu is het belangrijk zuinig om te gaan met energie, en de woonst voldoende te isoleren.
De Vlaamse Regering wil tegen 2020 het energieverbruik bij gezinnen met 30% verminderen om de CO2 uitstoot te reduceren.

Wist u dat gebouwen verantwoordelijk zijn voor 40% van het totale energieverbruik in West-Europa?
70% van deze energie wordt enkel gebruikt om gebouwen te verwarmen of te koelen.

Een dikke en goed presterende laag dakisolatie plaatsen laat u toe om fossiele energie te besparen,
zodat er minder broeikasgassen, waaronder CO2, worden uitgestoten.

Dakisolatie kan zowel in de binnenzijde van het dak (zolder) of aan de buitenzijde.
Hiervoor werken we met het zeer populaire sarkingprincipe.


Isoleren met glaswol


Isoleren met minerale wol Knauf Multifit en lucht- en tochtdichte dampschermen van Siga:

Niet enkel de regionale en federale, maar ook de Europese overheden leggen steeds meer energienormen op bij de bouw van nieuwe panden en de renovatie van bestaande gebouwen. Dit jaar voert het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de passiefhuisnorm in als algemene regel voor nieuwbouw. Tegen 2020 moeten alle nieuwe gebouwen in Europa als quasi-nul-energie-gebouwen opgebouwd worden. Vroeg anticiperen is dus erg belangrijk.

Luchtdicht bouwen heeft een aantal zeer belangrijke voordelen. Het binnen in het gebouw wordt gezonder, ventilatiesystemen werken beter en tocht, vocht en schimmel krijgen geen kans. Hiernaast zijn er nog andere voordelen: zo is de luchtdichtheid een belangrijke voorwaarde voor de brandveiligheid en de geluidsisolatie van gebouwen. Luchtdicht bouwen is bovendien één van de goedkoopste maatregelen die genomen kunnen worden om het E-peil van een gebouw te doen dalen. Siga biedt vernieuwende producten voor de perfecte afwerking van de isolatie. In het aanbod zitten hoogwaardige tapes die erg performant zijn. De plaatsing van de vochtregulerende damprem wordt bovendien erg simpel! Professionele installateurs besparen veel tijd door de sterke lijmkracht bij kou en hitte. Hiernaast beschermt het bovendien tegen bouwschade dankzij de zeer grote duurzaamheid.

Ook werken wij met glaswol van Knauf.


Isoleren met Unilin panelen


Een Unilin dakelement is een isolerende, zelfdragende structuur voor hellende daken met een onderconstructie van gordingen of kepers. De elementen zijn geschikt voor toepassing onder een heel aantal dakbedekkingen. De opbouw hiervan lijkt op die van een klassiek dak. De dakelementen worden rechtstreeks geplaatst op de gordingen die op hun beurt bevestigd zijn in de dragende muren, de topgevels en/of de dakspanten.


Isoleren met PUR platen


Dit kan voor zowel platte daken, hellende daken als gevelbekleding. PUR staat voor polyurethaan, één van de beste en meest efficiënte isolatiematerialen op de huidige markt. Isolatieplaten worden opgebouwd uit synthetische materialen, ook kunststof genoemd. Vandaag de dag zijn de meeste isolatieplaten uitgerust met een kliksysteem (tand- en groefsysteem). Dankzij dit systeem kun je de platen veel gemakkelijker, en bijgevolg een pak sneller, bevestigen aan het te isoleren onderdeel (spouwmuren, vloeren, daken, …).


Inblazen van cellulose


Zoals de naam al zegt, bevat cellulose isolatie een bepaalde hoeveelheid cellulose. Dit is een bestanddeel van papier. Daarom is dit type isolatie ook wel gekend als papiervlokken. Deze vlokken worden gemaakt van gerecycleerd krantenpapier. Om het papier voor te bereiden voor isolatiedoeleinden, Wordt het versnipperd en wordt er boorzout aan toegevoegd. Dankzij dit additief wordt het materiaal schimmel- en brandwerend. Hierna heeft de cellulose isolatie een watten-achtige structuur en hecht het zich makkelijk samen. Cellulose isolatie wordt steeds geplaatst door onze vaste partner.


Sarking dakisolatie


Een Sarking dak verwijst naar de manier van isoleren die gebruikt wordt. Traditioneel komt de isolatie tussen de spanten of
de kepers. Bij een Sarking dak is dit anders en zit de isolatie aan de bovenzijde van de draagconstructie.

Download PDF

Bekijk hier de informatiebrochure over Sarking isolatie.
Download nu

Hoe verloopt de plaatsing van Sarking dakisolatie?


 • Plaatsing dampscherm

  Er wordt een dampscherm geplaatst met waterdichte afwerkingen. Dit dampscherm vermijdt condensatie.

 • Bevestiging isolatieplaten

  Op het dampscherm worden sarking isolatieplaten bevestigd en waterdicht afgewerkt met EPDM-stroken.

 • Plaatsing kepers & panlatten

  Op de dakisolatie komen de houten kepers en panlatten.

 • Plaatsing dakpannen

  Uiteindelijk worden de dakplannen geplaatst.


Advies nodig van een specialist?

0
Toppers paraat!

0%
Jong & Dynamisch

Dakisolatie kent eindeloze mogelijkheden en wordt steeds op maat van uw project uitgewerkt.


Laat u adviseren door een top team!
 

Zit u nog met vragen over dakisolatie?
Bel ons voor een professioneel advies 011 46 13 10!


Of stel uw vraag via ons contactformulier