Houten Gevelbekleding

Laat u verrassen door onze houten gevelbekleding!


Thermowood Essen

Essenhout wordt bij een thermobehandeling verwarmd tot minimaal 215 °C. Hiervoor wordt stoom gebruikt om scheuren en barsten in het hout tegen te gaan. Het thermo essen is na deze behandeling te vergelijken met tropisch hardhout van duurzaamheidsklasse 1. Thermisch essen is zeer vormvast, stabiel en zonder hinder van scheuren, piqué of knopen.

Thermowood Ayous

De thermische behandeling van tropisch zachthout maakt dat deze bekleding behoort tot duurzaamheidsklasse 1-2. Thermo Ayous heeft net zoals tropisch hardhout geen knopen in het hout waardoor het een egale uitstraling heeft. Dit zachthout laat zich gemakkelijk verwerken. Eenmaal vergrijsd, ziet het hout er exact hetzelfde uit zoals afromosia en padouk.

Padouk

Padouk is zeer duurzaam en heeft een mooi uitzicht na vergrijzing. De houtpartijen komen shipping dry binnen. Droog het voorzichtig om droogscheuren te voorkomen, maar om vervorming hoeft u zich niet echt zorgen te maken. Dit hout is heel geschikt voor hoogwaardige toepassingen zoals buitenschrijnwerk.

Afromosia

Afromosiahout is gemakkelijk bewerkbaar, zowel machinaal als met de hand. Hiernaast droogt het traag met weinig risico op scheuren of vervormingen. Afromosia behoort wel tot de duurste houtklasse maar is zeer mooi! Het kernhout is duurzaam tot zeer duurzaam en behoort tot de duurzaamheidsklasse 1.

Isofinish Systeem

Jarenlang genieten van uw houten gevelbekleding? Dat kan dankzij een geventileerde achterstructuur met Isofinish van Borgh!

Borgh gevelschroeven zijn speciaal ontwikkeld om een zelfdragende houten of aluminium draagstructuur aan te brengen na de plaatsing van het doorlopend isolatieschild. Zo kan de gevel heel snel en accuraat worden uitgelijnd. De draagstructuur komt niet in contact met de isolatie en creëert zo een optimaal geventileerde gevel. Daarnaast zorgen de schuine schroeven voor een uitstekende stabiliteit en sterkte.

Advies nodig van uw specialist in houten gevelbekleding?

0
Toppers paraat

0%
innoverend & dynamisch

Onze houten gevelbekleding voor nieuwbouwwoningen kent eindeloze mogelijkheden en wordt steeds op maat van uw project uitgewerkt.


Laat u inspireren door onze realisaties
 

Zit u nog met vragen over houten gevelbekleding?
Bel ons voor een professioneel advies 011 46 13 10!


Of stel uw vraag via ons contactformulier